Zalakaros Információk

Zalakaros Információk #1Zalakaros Információk #2Zalakaros Információk #3Zalakaros Információk #4Zalakaros Információk #5Zalakaros Információk #6

Ha Zalakaroson tölti szabadságát magánszállásainkban, nemcsak zavartalan nyugalomban és kényelemben vakációzhat, hanem számos programlehetőség közül is választhat a városban és a környéken.

Gyógyfürdő

A Zalakarosi Gyógyfürdő az ország 5. legnagyobb gyógyfürdője. Létesítményei az év minden napján biztosítják a nyugodt kikapcsolódást, és az izgalmas fürdőzés élményét.

A Fedett fürdőben 34-36 °C-os gyógyvizes medencékben élvezheti a zalakarosi víz megújító hatását, amely előnyös hatásait elsősorban a krónikus nőgyógyászati, a mozgásszervi és ízületi betegségek gyógyításában, az idegrendszeri-, szív- és keringési-, valamint anyagcserezavarok kezelésében fejti ki.

A nyáron nyitva tartó strandon minden korosztály megtalálja a neki megfelelő medencetípust, kezdve a gyógyvizes ülőfürdőtől, a forgatott vizű termálvizes strandi medencék és pancsolómedencén át a hullámfürdőig bezárólag. Itt található egy összesen 6 pályás csúszdaegyüttes is.

A Gyógycentrum további igényes fürdőzési lehetőséget nyújt gyógyvizes ülőfürdővel és termálvizes jakuzzi-medencével.

Az Élményfürdő részben üzemelő fedett és szabadtéri élménymedencék változatos attrakciókkal, különféle hidromasszázs elemekkel várják a vendégeket. Ugyanitt többféle szauna (finn-, aroma- és infra- és gőzszauna) igénybevételére is lehetőség van.

A medencék mellett igénybe vehető számos gyógyászati kezelés: gyógy- és wellness masszázs, hidroterápiás és elektroterápiás kezelések, víz alatti gyógytorna, pakolások.

http://www.furdo-zalakaros.hu/

Zalakaros

Zalakaros a fürdő mellett is számos program és kirándulási lehetőséget kínál.A városban számtalan gondozott parkban sétálhat. Szebbnél szebb növényeket csodálhat meg a Kertmozi körüli Arborétumban. A város szélén található Parkerdő sétaútjai kitűnő lehetőség hosszabb kirándulásokra is. Itt található egy fából épült kilátó is, ahonnan panoráma nyílik a városra, a Kis-Balatonra, de akár a Balatonig is ellátni.

A gasztronómia iránt érdeklődőket több étterem is várja a városban. Zalakaroson több száz éves hagyománya van a szőlőművelésnek is. A Szőlőhegyi pincesoron sok pincében borozót rendeztek be, ahol megkóstolhatja Zalakaros és a Zalai Borvidék borait.

Az aktív szabadidőre vágyókat várja egy lovarda, a kerékpározás szerelmesei pedig kerékpárt kölcsönözhetnek és azon járhatják be a környéket.

http://www.zalakaros.hu/

Kis-Balaton

Zalakarostól mindössze 15 km-re található Kis-Balaton tájvédelmi terület egyedülálló természeti látványosság, a Balaton-Felvidéki Nemzeti Park része. Látogatható területe, a Kányavári sziget „Búbos vöcsök” tanösvényén bepillantást nyerhet az egyedülálló madárvilág életébe.

Zalaváron, a Kis-Balaton Bemutatóházban állandó kiállításon tekinthetjük meg a Kis-Balaton élővilágát és természeti környezetét. A Kis-Balaton ház mellett a gyermekeket vízi játszótér is várja.

A közvetlen közelben, Kápolnapusztán található Bivalyrezervátumban közel 250 bivaly él. Ezen ritka, őshonos állatok itt természetes életkörnyezetükben tekinthetők meg, egy közel másfél kilométeres sétaút bejárásával.

Hévíz

Zalakarostól alig 30 km-re található, autóval kb. 20 perc alatt megközelíthető a világon egyedülálló Hévízi Gyógytó, amely a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes termál tava, egyben Magyarország legnépszerűbb és legismertebb gyógyfürdője.

Fürdés után kellemes sétát tehet a tó körül elterülő erdős parkokban, ahol megismerheti a város védett növényvilágát.

Keszthely és a Balaton

Keszthely nagy múltú város a Zala folyó és a Balaton találkozásánál. Műemlékei, régi hagyományai, és visszatérő rendezvényei miatt nevezik a Balaton Fővárosának. A város központjában lévő sétálóutcán hangulatos éttermek, kávézók várják a vendégeket. A Festetics-kastély, különleges parkjával, a gótikus plébániatemplom a város főterén, vagy a tó történetét bemutató Balatoni Múzeum mind-mind érdekes látnivalókat tartogat.

Nagykanizsa

Nagykanizsa régi mező és kereskedőváros, mely virágkorát a 19. század második felében élte. A város építészetileg nagyon izgalmas: az Alsóvárosi templom, a Takarékpénztár székháza és a bazár-udvar, az Első Magyar Általános Biztosító palotája, a Kaszinó, a Pénzügyi Palota és a híres Vasemberház gazdagítja az élénk városképet.